A PEOPLE TEAM nyári tábora – minden évben, 1991 óta

A PEOPLE TEAM idén is gyermektáborozást szervez Kecskeméten. Az 1991 óta működő csapat ismét a Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiumát választotta a foglalkozások helyszínéül, így a visszatérő gyerekek a már jól ismert, otthonos, kellemes környezetbe érkezhetnek.

A hazánkban egyedülálló tevékenységet folytató közösség a 7-17 éves gyerekek számára kínál lehetőséget nyári táborozásra. A három egyhetes turnusban megrendezésre kerülő szakfoglalkozások mellett számos közösségi tevékenység, kalandos, színes program és vitacsoport is elérhető.

Az interaktív képzések alkalmával minden diák megtalálhatja magának a számára leginkább szimpatikus társakat és elfoglaltságot, így még a különcnek mondott gyerekek is meglelik a maguk számítását a tarka programkínálatban. A délelőtti turnusokat pedagógusok vezetik, akik mellett a diákokat fiatal felnőtt koordinátorok, animátorok segítik az egy hét alatt. A választható szaktáborokon belül a gyerekek kipróbálhatják magukat a számítástechnika világában is: PEOPLE TEAM kínálatában már évek óta szerepel a programozás, a 3D-tervezés is, ám újabb és újabb témákat is listáznak minden nyáron, ahogy idén először a drónépítést. A média szerelmesei részletesebb tudást kaphatnak a filmesek, a színházművészek és a youtuberek életéről. A techvilágon kívül, a képzőművészetek, a logikai feladványok, a sport és a cash flow is a felsorakozik.

Egy-egy témacsoport 5-15 főből áll, amelynek tagjai reggeltől ebédig töltenek legtöbb időt a kedvenc témájukkal, ki-ki az érdeklődésének megfelelően. Délután fakultatív, szabadn választható programokat, esténként pedig show-, illetve vidámparkszerű, a tábor mintegy 500 lakójának egyszerre szóló eseményeket szerveznek a gyerekeknek. Palotás Attila Ater a PEOPLE TEAM-gyermektábor egyik tulajdonosa, 28 évvel ezelőtt csupán nyelvi kurzusokat kínált a táborozóknak, így indult az a kezdeményezés, amely azóta az angol mellett a magyart mint idegen nyelvet is ajánlja a rengeteg más érdekes téma mellett. Az évről évre megújuló PEOPLE TEAM-tábor egy különleges, színes közösség, ahol különösen fontosnak tartják a színvonal megőrzését. Az az iskolai keretek és a frontális oktatási módszerek háttérbe szorulnak – itt a felszabadultság és a szórakoztató, tét nélküli versengés számít mindenekfelett. Amint ezt megtapasztalják a fiatalok, képesek lesznek elengedni magukat, és bátran, vidáman osztják meg a saját gondolataikat a szokványostól eltérő témákat boncolgató késő esti workshopokon is.