Oktatóprogramok
évfolyam szerint:

tantárgy szerint:


További oldalak
1   2   3   4   5   6   7   8   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   

Esik az eső – kincskeresés GPS nélkül


Az előzőekben volt szó arról, milyen érdekes kalandjátékokban, kincskeresésekben vehetünk részt GPS-ünk segítségével, milyen ismeretlen utakat járhatunk be játékostársaink utasításait követve. Még mindig maradunk a www.gpsgames.hu weboldalon. Az indoor kategória játékait otthon, PC előtt ülve teljesítheted. Itt találsz GPS- vagy térkép-közeli játékokat, de a navigációtól független fejtörőket is.
Tovább...


Játék GPS-szel


Ha van egy egyszerű GPS készüléked és szeretsz kirándulni érdemes szétnézni a gpsgames.hu oldalon. Itt különböző játékos feladványokat találhatsz. Vannak köztük olyanok, melyekhez kirándulni kell, és a természetben kell különböző jeleket, dobozokat, jelszavakat keresni. Vannak olyanok is, melyeket a szobában a számítógép előtt ülve lehet teljesíteni. Nemcsak megoldhatjuk ezeket a feladatokat, hanem készíthetünk is ilyeneket és rövid regisztráció után feltölthetjük az oldalra.
Tovább...


Tanulj Tinó, nehogy agresszív légy!


Egy program során, melyben a gyermekek édesanyjukkal folytatott játékait ösztönözték, kiderült, hogy az együttlét növeli felnőttkori intelligenciájukat, és kevésbé lesznek erőszakosak.
Tovább...


Hogyan vegyük rá a fiúkat az olvasásra?


A tapasztalat azt mutatja, hogy míg a kislányok gyorsan rácuppannak a mondókákra, mesékre, addig a fiúkat csak furmányos módon lehet elcsalni a különböző járművektől a könyvek mellé. Összeállításunkban a fiús szülőknek szeretnénk segíteni: olyan kiadványokat ajánlunk, amelyek a legmozgékonyabb imposztort is mesehallgatásra bírják. Mivel nemrég megjelent köteteket szemléztünk, a listánkon szereplő öt könyv ajándékötletnek sem utolsó.
Tovább...


Tőkés réce tojások a negyedik emeleten


A talajon fészkelő madarak azért "trükkös" fajok, mert olykor nem a földön, hanem szinte bármilyen sík, de a felszín feletti felületen: nagyobb ragadozó madarak fészkében, faodúban, ágvillában, épületeken képesek tojást rakni. A mostanság egyre inkább városlakóvá váló tőkés réce élen jár a furcsa helyen költésben, nemrégen a Parlament közeléből kaptunk hírt egy érdekes fészkelésről.
Tovább...


Erdőjáró játék


A Pilisi Parkerdő Zrt. készített egy Erdőjáró nevű játékot. Ha megoldjuk a feladatokat, megismerkedhetünk az erdőjárás szabályaival, az erdőben élő állatokkal, növényekkel, megtudjuk, hogyan kell öltözni a kirándulához, mit tegyünk a hátizsákba.
Tovább...


A digitális bennszülött és a jeti


Mélyen egyetértek Nádori Gergely szavaival, ezért csak idézni tudom:"Ha bárhol IKT-ról esik szó, az első előadások többnyire a digitális bennszülöttek és a bevándorlók közti különbségek elősorolásával indulnak. Megtudhatjuk, milyen az Y generáció, az igazán haladó előadók a Z generációt emlegetik. hamarosan, akár a bonyolultabb algebrai levezetésekben, majd a gót ABC betűit is használnunk kell, hogy jelölhessük, mennyire mások ezek a mai gyerekek..."
Tovább...


Ismerkedés a világgal: játékok és tevékenységek gyerekeknek


A gyerekeknek szükségük van játékokra és tevékenységekre, mert ezeken keresztül ismerkednek meg környezetükkel és a világgal. A gyerekeket nem érdekli, hogy a játék boltból vásárolt, ajándékba kapta vagy már kopott. Csak az élmény számít.
Megnézem...


Élet a hamburgeren túl


Egy véletlen kapcsolgatásnak köszönhetően döbbenetes dokumentumfilmet láttam a hétvégén az egyik csatornán. Gondolom, mindenki ismeri Jamie Oliver nevét.. Ez a kedves fiatalember (azon túl, hogy remek szakácskönyveket ír) feltette magában, hogy megreformálja nemzete, Anglia étkezési szokásait, nem kisebb ügy érdekében, mint hogy mentse az ott élők életét. Túl nagy szavak ezek? Ne gondoljátok. Hihetetlen volt a film, amit láttam.
Megnézem...


ECDL vizsgafeladatok és megoldások


ECDL vizsgafeladatok és megoldások Windows 7 operációs rendszerre és Microsoft Office 2010 irodai csomagra. Feltöltés folyamatos, jelenleg a képszerkesztéshez és a szövegszerkesztéshez találhatóak feladatok.
Megnézem...

További oldalak
1   2   3   4   5   6   7   8   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   ...
Copyright © Gyakorolj.hu