Oktatóprogramok
évfolyam szerint:

tantárgy szerint:


További oldalak
1   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   

LÜK – amikor a gyerek matekozni akar

Harmadikos lányomnak problémái adódtak a matematikával. Amellett, hogy felkerestem egy fejlesztő pedagógust (aki korábban a Gekkóban foglalkozott a lányaimmal), elkezdtem kutatni a neten fejlesztő játékok és feladatlapok után. Ekkor találtam rá a LÜK rendszerre, amely óvodásoknak és kisiskolásoknak kínál fejlesztő feladatokat játékos formában.
Tovább...

Átvágó - tedd próbára a tudásod!

Átvágó 15 állítással kapcsolatban kell állást foglalnia, hogy azok igazak-e vagy sem. Mivel a választ illetően lehetnek kétségei is, egy tétrakó csúszka segítségével „fogadást köthet” az igaz vagy a hamis gombok megnyomása előtt.
Tovább...A világ felfedezése Bing térképpel

Földrajz óra A Microsoft ingyenes térképszolgáltatásával a Föld bármely pontját megismerheti. Nem kell földrajzóráin a térképek cserélgetésével tölteni az időt, a Bing Maps segítségével pillanatok alatt bemutathat bármilyen helyet.
Tovább...21. századi szülő

zondle A két tanár, Prievara Tibor és Nádori Gergely által összeállított, a 21. századi szülő címet viselő kis könyvecske azzal foglalkozik, hogyan tehetjük (legalább részben) hasznossá azt az időt, amit a gyerek a számítógép előtt tölt.
Rövid ismertető a könyvről
A könyv itt olvasható...

Másfélmillió lépés Magyarországon

zondle 80 éve, 1933. január 14-én született a magyar televíziózás, természetfilmezés és természetjárás korszakos alakja, Rockenbauer Pál. Földrajz-biológia szakos tanár, 1956-tól haláláig televíziós, 1970 óta végzett hegymászó, sportember, természeti témájú dokumentumfilmek alkotója.
Tovább ...További videók itt megtekinthetők >>>

Készíts oktatójátékot!

zondle A szorzótábla kórusoló ismétlése elég hosszú idő, s nem mindenkinek ugyanaz a rész esik ki, hiányzott éppen, vagy egyszerűen, nem megy valami a fejébe. De lehet épp az európai fővárosokkal van gond, s szeretnénk azokat MEGTANÍTANI. Szóval kell egy - vagy több játék ugyanarra a megtanulandó dologra. Illetve egy olyan oldal, ahol ilyen játékokat az igényeimnek megfelelően összegyűjthetek. Hát most van: Zondle-nak hívják.
Tovább ...

Love your neighbour as yourselfPályázat


A pályázat témája:
„PRÓBÁLJ ÚGY BÁNNI MÁSOKKAL, AHOGY TE SZERETNÉD, HOGY ŐK BÁNJANAK VELED!” A feladat az, hogy a fenti idézet jegyében a pályázó tegyen legalább 3 jó dolgot másokkal és/vagy a környezetében, és tudassa azt velünk!
Tovább ...

Pineljünk!


Biztos egyre többet hallod Te is, hogy pinterest így, pinterest úgy, netalán már jártál is az oldalon, nézegetted a képeket. Itthon most kezd elterjedni. Összeszedtem, hogy mi ez a legújabb őrület, hogyan működik és miért jó nekünk.
Tovább ...

Elsősegély


A webbeteg.hu egy olyan alkalmazást fejlesztett, amely hamarosan telefonra is letölthető - jelenleg csak webes felületen működik - és az elsősegélynyújtás jelentős részét lefedi. 17 főtéma, 42 altéma. természetesen újraélesztés, továbbá kórház és defibrillátor kereső.
Tovább ...

Minden, ami karácsony...


Minden, ami karácsonyi: ötletek tanórákra, dekoráció, ajándékkészítés, karácsonyi mesék, és filmek, dalok.

Tovább ...

Mérhető megtakarítások verseny

Örülnél, ha kevesebb lenne a villany-, gáz- vagy vízszámlád? Szeretnél energiatakarékosabban élni? Most a megtakarításokon túl még nyerhetsz is vele! Jelentkezz a Csalán „Mérhető megtakarítások” versenyére, és érj el minél több megtakarítást 2012. december 1 és február 1 között.
Tovább ...

Műkincsleltár

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával karöltve interaktív játékot hirdet.
A játékban elsősorban az iskolák 6-12. osztályos korcsoportjába tartozó diákok részvételére számítunk. A játék révén szeretnénk megismertetni a résztvevőkkel a kulturális javakkal kapcsolatos alapvető tudnivalókat, szeretnénk ráirányítani a figyelmet kulturális értékeinkre, a nemzeti kulturális örökségünkre, és ezzel együtt műkincseink védelmének fontosságára.
Tovább ...

Da Vinci Learning

A Da Vinci Learning televízióműsorai arra buzdítanak, hogy tedd fel a kérdéseidet, keresd meg a válaszokat, és ismerd meg a világot. Mindegy, hogy milyen korú vagy, milyen a tudásod vagy hol élsz, a Da Vinci Learning úgy véli, hogy mindenki vágyik a rácsodálkozás és az új gondolatok felfedezésének lehetőségére. Ehhez csak a tudás szenvedélyére és a csoda érzetére van szükséged.
Tévéműsorok, amelyek tanítják, szórakoztatják és inspirálják az egész családot: ez a Da Vinci Learning.
Tovább ...

Minden, amit a Halottak napjáról és Halloweenról tudni érdemes

Szokások itthon és külföldön, mesék, vetélkedők, filmek és számítógépes játékok. Sok-sok pókos, szellemes, tökös és töketlen ötlet dekorációhoz, játékhoz, vagy csak úgy...
Tovább ...
Olvasni jó és nem mindig drága

Olvasni jó! Olvasni költséges! Ezek a tények, és ezekből úgy tűnhetne: akinek nincs pénze, nem is olvashat. A helyzet azonban az, hogy mégsem kell leszokni erről a kellemes, hasznos időtöltésről csak azért, mert sokba kerül. Egyre több pénztárcakímélő lehetősége adódik ugyanis annak, aki nem akar lemondani hobbijáról.
Tovább ...


Kupakverseny

A 2012. évi Országos Kupakverseny célja, hogy a gyermek és oktatási intézmények, valamint a lakosság bevonásával erősítsük a fiatal generáció gondolkodásában a környezettudatos életszemléletet.
Tovább ...Letölthető, digitális tananyagok

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. letölthető, offline módon használható, akkreditált digitális taneszközöket bocsát ingyenesen az iskolák, pedagógusok, diákok rendelkezésére.
Az Educatio Digitális Taneszköztár (EDE) rendszerében regisztráló intézmények 50 db licencet, míg az egyedi felhasználók 1 db licencet igényelhetnek fél éves időtartamra.
Tovább ...

Lego története

A LEGO csoport 80. születésnapját ünnepli idén, ennek alkalmából készítették ezt az animációs filmet, mely végig megy a cég történetén 1932-től 1968-ig. A MAGYAR FELIRATHOZ BE KELL KAPCSOLNI A KÉPALÁÍRÁSOKAT

Tanévkezdés kretívan/6. rész

Ha már minden megvásárolva, bekötve, felcímkézve, akkor nincs más hátra, lepjük meg az osztálytársakat valami igazi szeptemberi ajándékkal!
Tovább ...

Tanévkezdés kretívan/5. rész

Nem boszorkányság a címkekészítés! Egészen egyszerűen rajzolhatunk, szerkeszthetünk saját igényeinknek megfelelő, divatos, egyedi címkét. Egy biztos, nyomtató kell hozzá!
Tovább ...

Gyúrjunk az iskolára - mit csináljunk az első matekórán?

Amikor elérkezik az első matekóra ideje, még félig nyár van. Ilyen lájtos, nyárvégi, iskolára hangoló, mégis szórakoztató és mégis matematika feladatokat gyűjtöttem össze ebben a cikkben.
Tovább ...

Tanévkezdés kretívan/4. rész

Készíthetünk különböző technikákkal egyedi könyvjelzőket. Ügyesebbek tűvel-cérnával, számítógéppel, kevésbé ügyesek nyomtatóval (választhatnak kinyomtatható, kész könyvjelzők közül).
Tovább ...Tanévkezdés kretívan/3. rész

Hangolódunk tovább... Füzetborítót készítünk papírral-ragasztóval, tűvel-cérnával, számítógéppel.
Tovább ...

Tanévkezdés kretívan/2. rész

Még mindig a tolltartók és ceruzatartók körül forog az Iskolakezdés - Kreatív készülődés sorozat 2. része is. Részletes leírások, videók teszik könnyűvé az elkészítést.
Tovább ...Készíts füzetborítót!
Tanévkezdés kretívan/1. rész

Közeledik a szeptember. Az üzletek polcai roskadásig tele hasznos és kevésbé hasznos iskolaszerekkel vagy iskolaszereknek látszó tárgyakkal. De mennyivel szórakoztatóbb és az iskolára hangolódást is segíti, ha magunk készítjük vagy együtt alkotjuk tanszereink egy részét! Ehhez ad ötleteket a következő válogatás első része.
Tovább ...


Gyúrjunk az iskolára - gyakoroljuk a matematikát!

Tudomást veszünk róla vagy nem, de közeleg a szeptember. Ilyenkor némely lelkiismeretes szülőnek eszébe jut, hogy a tavalyi tanév során gyengén muzsikáló gyermekére ráférne egy kis gyakorlás.
Tovább ...


Tudatos televíziós tartalomválasztást segítő honlap: Tévézz okosan!

Fontos, hogy a gyerekek és a fiatalok ne csak nézzék, de értsék is a televíziót és a média világát. Ennek érdekében elindult a Tévézz Okosan! program részeként a www.tevezzokosan.hu honlap, amely segítséget szeretne nyújtani a felnőtteknek és a gyerekeknek abban, hogy eligazodjanak a tengernyi televíziós műsor között, és a tévét újra felfedezve arra használják, amire való: a világról, a tudományról, a kultúráról információkat adó hírforrásként.
Tovább ...


Ősmaradványok gyűjtése

Szép ősmaradványokat bárki találhat, ha tudja, hol kell őket keresni. Ebben segít a www. origo.hu ötrészes sorozata, amelyben először Észak-Magyarország legizgalmasabb őslénylelőhelyeit mutatják be. Ősrákok, levéllenyomatok és cápafogak a kínálatban.
Tovább ...


Magyar győzelem a Fizika Diákolimpián

Szabó Attila 11. osztályos pécsi diák, a Leőwey Klára Gimnázium tanulója nagy fölénnyel abszolút első helyezést ért el a 43. Nemzetközi Fizika Diákolimpián (IPhO), ezenfelül megkapta a legjobb elméleti dolgozatért járó különdíjat is. Az olimpia záróceremóniáján hirdették ki a tavaly szeptembertől idén júniusig lezajlott levelezős pontverseny, a Physics Cup eredményét is; Szabó itt is első helyezett lett.
Tovább ...


Az állatok megmentik a világot...

Energiatakarékos ötletek vicces köntösben


Kamatjáték

Próbáld ki magad Magyarország első nagy kamatjátékában, és nyerj! Mindannyian találkoztunk már olyan helyzettel, amikor bankok betéti, vagy éppen hitelajánlatai közül kellett kiválasztanunk azt, amellyel a legjobban járunk. 6 +1 kérdést teszünk fel, amelyek során ilyen életszerű helyzeteket, választási lehetőségeket mutataunk be. A Te dolgod, hogy eldöntsd, melyiket választanád!
Tovább ...


Virág, ami nem hervad el...

Varrjunk virágot! Garantáltan nem hervad el, locsolni sem kell. Néha azért nem árt leporolni.Leírás itt található: ...


Jó tanácsok a rendőrségtől a nyárra

A mai nappal befejeződött a tanév, ezzel elkezdődik a nyári szünidő, kirándulások, nyaralások, vízi túrák időszaka. Ezzel kapcsolatban hívjuk fel a figyelmet, néhány hasznos tudnivalóra.

Tovább...

Egy könyvért cserébe százat

Izgalmas dologra lettem figyelmes a minap – Csillaghegy legforgalmasabb pontján, a Mátyás király úton megjelent a járda mellett egy terjedelmes szürke doboz, üveg ajtókkal, tele könyvvel. Sejtettem, miről lehet szó, de bevallom, nem hittem a szememnek, pedig nem történt tévedés, a harmadik kerület bevállalta – ingyenesen használható Könyvmegállót telepített a kerületben két helyen is. A szabály igen egyszerű, hozz egyet és vigyél cserébe egy másikat!
Tovább...

Környezeti nevelés a művészet eszközeivel (Land Art)

A tanulmány a környezeti nevelés egyik lehetséges útjával, a Land Art módszerével ismertet meg. A leginkább tájművészetként vagy zöld művészetként fordítható módszer összekapcsolja a környezeti nevelést és a művészi tájformáló tevékenységet. A Land Art effektíven és hatékonyan vizualizál gondolatokat és problémafelvetéseket a lakott, civilizációs térben, környezetnevelési óráit azonban legszívesebben a „civilizálatlan” természetbe viszi ki, mert vizsgálódásának ez az igazi, mélyből táplálkozó helyszíne. Teszi ezt azért, mert az ember ősi, élettani tapasztalása, hogy a természetben kapjuk a legmélyebb érzelmi töltésű élményeket, amelyek segítségével eljuthatunk a mindennapi problémaforrásoktól a transzcendens erőforrásokig.
Tovább...

Kreatív zsúrötletek

Bizony nem könnyű dolog a gyerekeknek zsúrt szervezni. Néhány ötlet a meghívó készítésétől az ünnepi menükön át a játékos feladtokig.


Tovább...Csak ennyi víz van a Földön

A meghökkentő számítógépes grafika segít megérteni, hogy valójában milyen kevés víz van a Földön, és ennek is csak a töredéke ivóvíz.
Így festene a Föld, ha óceánjaitól és tengereitől megfosztanák. Ilyen lehet majd bolygónk 4-5 milliárd év múlva, amikor a vörös óriássá felfúvódó Nap elpárologtatja a tengerek vizét és a légkört is elfújja.
Tovább...

Kettő az egyben, társasjáték és matematika

A matematikai alapműveletek elsajátítása rendkívül fontos dolog. A pontos, hibátlan számolás előfeltétele a bonyolultabb matematikai feladatok megoldásának. Készítettem egy társasjátékot, amely segít, hogy ezt a nehéz feladat elvégzését egy kicsit kellemesebbé tegye.
Tovább...

Anyák napja

Forgatókönyvek, versek, dalok, ötletek anyák napjára...

Tovább...

Gyerekrejtvények

A weblapon található rejtvények a gyerekek életkori sajátosságait és szókincsét figyelembe véve születtek. A képes keresztrejtvényekat már első osztályosok is meg tudják fejteni, és nem csak a kisiskolások , de az ovisok is találhatnak rengeteg fejlesztő és egyben szórakoztató feladatot. A rejtvények játékos formában tanítanak, és fejlesztik a szókincset, a kreativitást, a problémamegoldást.

Tovább...

Inspiráció az Föld napjára

A mozgalmat 41 éve indította el egy amerikai egyetemista, Denis Hayes. Célja, hogy különböző akciókkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Ezen az oldalon ötleteket, forgatókönyveket, feladatokat gyűjtöttem össze, hogy segítsen az iskolában is megünnepelni ezt a napot.

Tovább...


Kölyöksuli – környezetvédelmi oktatóprogram


Az elsősorban a 7 és 11 év közötti általános iskolás gyermekek számára kifejlesztett Kölyöksuli – környezetvédelmi oktatóprogram lehetőséget nyújt az iskolás gyerekek számára, hogy könnyen érthető és játékos módon tanuljanak az éghajlatváltozásról és bolygónk védelméről.
Tovább...


Phun - oktatójáték

Ebben a játéknak is tekinthető szerkesztőprogramban különféle kétdimenziós idomokat, idomcsoportokat rajzolhatunk, kombinálhatjuk őket, illetve – ez igen fontos – elláthatjuk őket fizikai tulajdonságokkal. Az elemekből tehát bármit építhetünk – rajzolhatunk –, s ezeket az elemeket aztán interakcióra késztethetjük – a lehetőségek gyakorlatilag végtelenek: az elemeket lehet egymáshoz is rögzíteni, meghajtani, csoportosítani, másolni stb.

Tovább...


Segíthet a matek rejtélyeinek feltárásában a Kodály-módszer


Egy amerikai kutatócsoport fogta a Kodály-módszert és annak eszközeit vetette be a matematikában. Az így tanuló gyerekeknek kétszer olyan jól ment a számtan, mint társaiknak. A magyar pszichológus-egyetemi tanár hitelesnek tartja az eredményt, a zenekedvelő matematikus nem használja a zenét az oktatásban, a fejszámoló zongorista szerint pedig se jobban, se rosszabbul nem tanulnak a zenészek, mint bárki más.
Tovább...

További oldalak
1   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   

...
Copyright © Gyakorolj.hu