Oktatóprogramok
évfolyam szerint:

tantárgy szerint:


További oldalak
1   2   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   

Külföldi húsvéti szokások


A XVIII. századi Angliában, egy Bow nevű faluban állt az a vidéki kúria, amely ma az özvegy fiáról elnevezett kocsmának ad otthont. Ebben a házban történt sok-sok évvel ezelőtt, hogy egy özvegyasszony fia, kalandokban reménykedve nekivágott a tengernek és soha többet nem tért vissza az édesanyjához.
Tovább...


Vigyázat, növénybomba!


A gerillakertészek mozgalma az 1990-es években indult Angliából. Céljuk, hogy a nagyvárosok köztereit gyors akcióikkal kivirágoztassák.
Megjelent legújabb fegyverük a növénybomba.
Tovább...A beporzás szépsége

Fantasztikus felvételek fantasztikus teremtményekről. Vigyázzunk rájuk!

Tovább...


Most megnyerhetjük a mohácsi csatát


Az isaszegi ütközetet vagy a kenyérmezei csatát is újrajátszhatják majd a magyar diákok az év végén megjelenő új történelmi játékban. A legprofibbak még a mohácsi csatát is megpróbálhatják megnyerni.
Tovább...Történelem bemutatók


Főként történelemhez készített bemutatók gyűjtőhelye. Érdemes körülnézni az oldalon.
Tovább...Út az iskolába

Iskolába járok. Ez a mondat a világ más-más részein mást és mást jelent. Egy Pili nevű kínai falucskában azt jelenti, ezer veszélyen keresztül átkelek a hegyen...

Tovább...


Hírek a Krisna-völgyből

Akadt egy kis probléma a Krisna-völgyi iskolában: Egy pár hónapja elkezdték kifejezni a nagyobb gyerekek, hogy nem nagyon érdekli őket a reggeli lecke. Ennek egyik szimptómája volt, hogy 8 órakor (vagy néha még előbb is :-) ) néhányan kivonultak, meg sem várva az utolsó mondatokat.
Ha érdekel, hogyan oldották meg a tanárok a problémát, itt elolvashatod...


Változás a Kvízkészítőben!

Apró változás az oldal Kvízkészítőjében!
Ezentúl nem e-mail üzenetet kapunk a megoldott kvízekről, hanem a Kvízkészítőbe belépve a Kvíz megoldásainak megtekintése linkre kattintva tekinthetjük meg azt, hogy kik és milyen eredményességgel oldották meg az általunk készített feladatsort. Figyelem! A megoldások 30 nap múlva automatikusan törlődnek.
Tovább...


Pinata

A "Piñata" kihagyhatatlan egy vidám, jó hangulatú születésnapi bulin. Már Marco Polo beszámolóiban is olvashatjuk, hogy Kínában az új év alkalmából felszerszámozott tehén, ökör, vagy bivaly figurát díszítettek fel színes papírokkal, rongyokkal, amit aztán felfüggesztettek egy magas helyre...

Tovább...


A Föld órája

A WWF idén 6. alkalommal rendezi meg a történelem legnagyobb környezetvédelmi eseménysorozatát, a Föld Óráját. Városok és települések, intézmények és lakások sötétülnek el március 31-én, hogy ezzel jelezzék, figyelnek a bolygó állapotára.

Tovább...


Húsvét a gyakorolj.hu-n

Itt a tavasz, és lassan a húsvét is! Húsvéti dekorációk, vetélkedők, programok, kreatív ötletek, érdekes húsvéti ételek találhatók az alábbi oldalunkon.

Tovább...


Nézz körül a világban!

A következő weboldalon a világ nagyvárosaiban nézhetünk szét egy kattintással. Itt például az egyiptomi Assuitban:

Tovább...


Instant book, mi ez?

Tudtad Te azt, hogy egy darab papírból kevesebb, mint 5 perc alatt egy igazi minikönyvet varázsolhatsz?
Tovább...Kertészkedjünk, gyerekek!

Kertészkedni nemcsak jó, de hasznos is. Miért?
A kertészkedő gyerekek valószínűleg több időt töltenek a szabad levegőn.
A gyerekek is szeretik figyelni, hogyan lesz a magból apró növény, majd a növény hogyan hoz termést.
Míg gyermekünk a kiskertje körül foglalatoskodik, mi is kint lehetünk a kertben, és nyugodtan serénykedhetünk.
Egy szó, mint száz, érdemes és hasznos bevezetni őket a kertészkedés tudományába.
Tovább...


Iskolakertek, hol vagytok?

Nagyon kevés példát találunk arra, hogy az iskolai udvarok ne csak lebetonozott focipályát, vagy néhány csoffadó bokrot jelentsenek. Holott ezek a területek konyhakertté alakítva nem csak az egészséges táplálkozásra nevelés, de a közösségfejlesztés eszközei is lehetnének.
Tovább...


Március 15.

Március 15-ét mindig megünnepeljük az iskolában, óvodában is. Ünnepelni sokféleképpen lehet. Ezen az oldalon iskolai műsorok forgatókönyveit, filmeket, kreatív ötletek linkjeit találhatjátok.
Tovább...


Víz világnapja Szegeden

„Még a kaktusz sem élhet víz nélkül..." - interaktív kiállítás és foglalkozás ovisoknak és általános iskolásoknak 2012. március 19-30 között.
Tovább...

Reformpedagógia

Ma már az ország minden részén találhatók alternatív iskolák. A weboldalon egy-egy rövid filmben ezek az iskolák mutatkoznak be.
Tovább...

Tudom, mit tettél...

Új szolgáltatással bővült a Matekozz! oldal. Ha tanárként regisztrálunk, és diákjaink a kapott kóddal gyakorolnak, láthatjuk a feladatmegoldás eredményét.
De továbbra is gyakorolhatunk a saját szakállunkra is...
Tovább...Kreatív Magyarország

A tudomány csodái mindenki számára elérhetőek és mi magyarok különösen tehetségesek és kreatívak vagyunk a kutatás-fejlesztés területén. A világ minden táján nagyra becsülik és keresik a magyar mérnököket. Ez a weboldal a Magyar Mérnöki Tudást kívánja bemutatni, azt kívánja illusztrálni, hogy a kreatív Magyarország mennyi mindennel járult és járul hozzá a világ fejlődéséhez, a tudományos élet gazdagodásához.
Tovább...


Még nem késő! Valentin napi ötletek!

Sok-sok Valentin napi ötlet található Facebook oldalunkon. Látogass el hozzánk!


Tovább...


Légy Te Bear Grylls - avagy éld túl a nagyvárost!

Egy tízéves új-zélandi lány több ember életét mentette meg úgy, hogy amikor Szamoa szigetén észrevette, hogy cunami közeledik, figyelmeztette a turistákat. Abby az iskolában tanulta meg, milyen jelei vannak egy közeledő cunaminak.


Tovább...


Informatika tananyag - elektronikus levelezés

Itt az Internethasználat tanítási segédanyag következő része. Témája az elektronikus levelezés.
Tovább...

További oldalak
1   2   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   

...
Copyright © Gyakorolj.hu