Oktatóprogramok
évfolyam szerint:

tantárgy szerint:


További oldalak
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   

Minimálgrafika, maximum szívatás, egy billentyű


Félig nyitott szájjal, vagy görcsbe rándulva meredten előre néző kollégát lát a számítógép mögött? Vagy felmondó e-mailt olvas, vagy a Space is Key-jel játszik.
Megnézem...


Csak... Hogy legyen jó kedved!


Van veszíteni valód?


Harmadik születésnapját ünnepli ma a Veszíts el egy könyvet! mozgalom. A mozgalom honlapján városok szerint csoportosítva lehet nyomon követni, mely könyveket regisztrálták a könyvelhagyók: például keresheted Sofie Oksanen, Szabó Magda, Rejtő Jenő, Márai Sándor, Robert Merle, Jo Nesbo, Agatha Christie regényeit. Ha te is részt vennél a játékban, annyi a dolgod, hogy választasz a könyvespolcodról egy könyvet, beleragasztod a kezdeményezés logóját (regisztrálás után letölthető), a matricán szereplő számot pedig közzéteszed a honlapon. Aki megtalálja, szintén regisztrál majd, így figyelheted a könyved vándorlását.
Megnézem...


Energiatrükkök


Szeretnél megismerni néhány energiatrükköt? Meg fogsz lepődni, milyen sokat tudsz tenni a világ jobbá tételéért! A trükkökkel pénzt kereshetsz, miközben energiát takarítasz meg!
Kapcsold ki a tévét, a lámpákat, a rádiót és a számítógépet!
Tekerd lejjebb a fűtés kapcsolóját! Csukd be az ajtókat és az ablakokat, hogy ne szökjön ki a meleg! Szárítsd a ruháidat a napon!
Takaríts meg energiát, spórolj pénzt, óvd meg a Földet!
Megnézem...


Webkamerás játékok

Van webkamerád? Nincs kedved 40'000 forintot költeni Mircrosoft Kinectre? Alább olyan online elérhető webkamerás játékokat találsz, amit saját magaddal irányíthatsz. Csak engedélyezd a kamera elérését, kelj fel a gép elől és a mozgásoddal pukkassz buborékokat, üsd le a téged megtámadó nindzsát és csinálj sok vicces dolgot. Találtam egy kis videoízelítőt.
Megnézem...


Hátha ebben a fészekben van gólya...


Tavaly március 23-án érkezett meg a pár egyik tagja, így jó esély van arra, hogy a jövő héten ismét benépesül a fészek. Ennek idén az ad különösen fontos aktualitást, hogy tavaly június 27-én áramütést szenvedett és elpusztult Harmat - az egyik szülőmadár -, így az idei költés az eddigieknél is bizonytalanabb. Ne felejtsük el, hogy fehér gólyáink Dél-Afrikáig is vonulhatnak, az oda-vissza út akár 20.000 kilométere pedig rengeteg veszélyt és viszontagságot rejt. Ezért a madárvédők, gólyakedvelők ilyentájt országszerte fokozottan figyelik az eget, hogy feltűnik-e már a régen várt gólya. Ebben a megfigyelésben segít Nagyhalászban a fészek webkamera, melynek képe itt érhető el.
Megnézem...


6in1 Napelemes robot készlet


Nincs szükség elemekre! Nincs szükség ragasztóra! Nincs szükség csavarokra! Tudj meg többet a napenergiáról és a napelemről! Rendkívül szórakoztató oktató játék bárkinek, aki szeret építeni, alkotni. A készletből építhető holdjáró autó, szélerőmű, farokcsóváló kutya, turbinás motorcsónak, körben forgó repülő és egy forgó propelleres repülő modell is.
Megnézem...


Darányba ismét megérkeztek a gólyák!


Megérkeztek a gólyák a darányi iskola kéményére. Egy nagyfelbontású kamera éjjel-nappal veszi, hogy mi történik a gólyafészekben.
Sajnos én még egy fél gólyát se láttam, de hátha...
Megnézem...


Földvigyázók


Zöldi Ákos vagyok, a Földvigyázók csapatának tagja. Csatlakozz hozzánk, segíts megmenteni a Földünket! Túl nagy kihívás? Ne gondold! Nincs más dolgod, mint csökkenteni az ökológiai lábnyomodat – mi pedig segítünk ebben.
Megnézem...


Day and Night


Segítő mesék


"Hiszek abban, hogy a játék mellett a mese is természetes közvetítő közege a világ megismerésének, interpretációjának. Ezek a történetek, remélem, hozzájárulnak ahhoz, hogy általuk egy gyerek felszabadultabbá, boldogabbá tudjon válni." - írja a pszichológus a blogon, ahol különböző szorongást oldó meséket lehet olvasni.
Megnézem...

További oldalak
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   ...
Copyright © Gyakorolj.hu