Oktatóprogramok
évfolyam szerint:

tantárgy szerint:


További oldalak
1   2   3   4   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   

Zoob

Zoob a mozgó agytekervényes modellező játék. A felépíthető modellek száma korlátlan, igazán kreatív építőjáték.


Vad Magyarország

Egy természetfilm lett a legnézettebb magyar film a magyarországi mozikban 2011-ben.
A magyar-német koprodukcióban készült egyórás természetfilm lenyűgöző képi világával és sodró történetével méltón jeleníti meg Magyarország tájait, állatvilágát és természethez kötődő hagyományait. A négy évszakon átívelő, több mint húsz hazai helyszínen forgatott film évtizedek óta az első, hazánk vadvilágát átfogóan bemutató produkció.


Digitális karácsony

Karácsonyi programok, képeslapküldők, generátorok, digitális meglepetések
Tovább...


Fizikai kísérletek dobozban

Megnéztük, milyen a Fizibox, a fizikaórákra szánt kísérletbemutató csomag. Áramos giliszták, világító almák és játékbot a kínai piacról.
Karácsonyi ünnepi forgatókönyvek

Forgatókönyvek a karácsonyi műsorokhoz
Tovább...


Mi a baj a mai gyerekekkel?

A szakemberek szerint a mai gyerekek idegrendszerének sokkal több ingert kell feldolgoznia, és ehhez minél több mozgásra lenne szükség. Ehhez képest általában egy tanterembe zsúfolva, a szabad levegőn csak keveset tartózkodva töltik napjaikat az iskolában, ahol a 45 perces tanórák általában már ingerszegények számukra.
Tovább...


Beszéljünk a házi feladatról!

Ez a Nagy-Britanniában működő – és az interneten is elérhető2 – intézmény felismerte azt, hogy az utóbbi esztendőkben a szakmai és a laikus közvéleményben is egyre nagyobb figyelem irányul az iskolai házi feladatok, a tanórán kívüli tanulnivaló pedagógiai kérdéseire. A megnövekedett érdeklődésre tekintettel olyan – többíves – összeállítást3 készítettek, melyet különféle oktatási és pszichológiai témájú adatbázisok alapján hoztak létre.
Tovább...


Összeadás, kivonás

Ismét bővült egy résszel a gyakorlóprogram. Itt az összeadást és a kivonást gyakorolhatjuk.Tovább...


Interaktív-házi-feladat-készítő

Kiindulás: a gyerekek szeretik a kvízeket. Tapasztalat: az Interneten található kvízek nagyon vegyesek, nem a gyerekek tudásszintjéhez készültek.
Folyamodvány: készítettem egy kvízkészítőt, ahol feltölthetjük saját kvízünket, és a feltöltés után kapott linket megoszthatjuk tanítványainkkal. Ha megoldotta valaki a feladatsort, az eredményéről e-mailben értesítést kapunk. Így ezt el is nevezem ezennel interaktív házi feladatnak. Sok sikert a kipróbáláshoz. Izgatottan várom, hogy működik-e. Tovább...


Konvex vagy konkáv?

Elkészült az interaktív matematika feladatok második része, amelynél azt kell eldönteni egy síkidomról, hogy konvex vagy konkáv. A "gondoltam-egy-számot" feladatot sokan használják, remélem, ez is népszerű lesz.
Tovább...


Gondoltam egy számot...

Matematika órákon a szöveges feladatok megoldásába az egyébként jól számoló gyerekeknek is gyakran beletörik a bicskájuk. Aztán ott vannak a gondoltam-egy-számot típusú feladatok. Hát bizony azokkal sem könnyű a helyzet...
Ezért én is gondoltam egyet, és készítettem egy olyan gondoltam-egy-számot feladatsort, mellyel az ilyen típusú feladatokat lehet gyakorolni.
Tovább...


Készítsünk madárbarát svédasztalt!

Elkezdődött a téli madáretetési szezon. Akinek kedve van hozzá, svédasztallal vendégelheti meg a madarakat, ahogy tették ezt a dombóvári madarász-sulisok is. A gyerekek megismerkedhettek azokkal cserjékkel és fafajokkal, melyeknek száraz, vagy húsos termése madáreleségül szolgál a téli időszakban.
Tovább...

Tévét néznek, hisztiznek, elnyalják helyettünk a fagyit, a végén pedig szétesnek: a hülyerobot 2.0-versenyen jártunk. Az ország robottervezői tizenkilenc olyan eszközt hoztak létre, amelyeknek semmiféle haszna sincs.
Tovább...


Interaktív térképrejtvények

A térkép ismereteket, tudást közvetít, segítséget nyújt a minket körülvevő világ megismeréséhez.
A számítógép térképészeti alkalmazásával egyre több lehetőség adódik, hogy a térképek interaktívak legyenek, hangokat, mozgást, animációkat stb. kapcsoljunk hozzájuk vagy éppen a szórakoztatás terén játékosan tanítsanak.
Ebben a fejezetben kívánom a korábbi és a napjainkban megjelenő térképrejtvényeket bemutatni, amelyeket alapvetően a rajzi hordozónak megfelelően csoportosíthatunk. Kezdve a hagyományos, nyomdai úton sokszorosított analóg térképrejtvényektől (például kirakójáték, társasjáték, keresztrejtvény) egészen a számítógépen megjeleníthető digitális térképes játékokig.
Tovább...

1997-ben Charles Moore egy vitorlásversenyről tért vissza Hawaii-ról Los Angelesbe, amikor is úgy kétezer kilométernyire Hawaiitól észak-keleti irányba váratlan látvány tárult elé: egy óriási, plasztik hulladékokból álló szemét-szőnyeg úszott a vízen. Az amerikai férfi ezt nem tudta annyiban hagyni, így mikor hazaért egy kutatócsoportot verbuvált össze, és azóta rendszeresen visszatér az egyre nagyobbá váló szeméthegyhez.
A plasztik-szőnyeg méretéről nincsenek pontos adatok, egyesek szerint kétszer akkora, mint Texas állam, más becslések szerint USA-nál is nagyobb, és mintegy 3 millió tonna műanyag flakon és egyéb szemét hömpölyög, amit az örvények mind egy halomba gyűjtenek.
Tovább...


Igazság a drogokról

Az Alapítvány oktatási programjának központi eleme az 1 óra 42 perc hosszú dokumentumfilm, Az igazság a drogokról: Valódi emberek, valódi történetek.
A dokumentumfilmet 13 füzet és díjnyertes társadalmi célú hirdetések egészítik ki. Több mint 55 millió drogfelvilágosító füzetet osztottak már szét 60 országban, 20 nyelven.
Tovább...


A víz üzenete


Divatos manapság azt emlegetni, hogy Liszt a maga korának pop-, sőt, rocksztárja volt – de vajon mit is jelent ez valójában? Ha a zenetörténetet nem komoly- és könnyűzenére bontva vizsgáljuk, kiderül, hogy ha Liszt 1850-ben lenyomott egy billentyűt a zongorán, azzal azt is befolyásolta, mit hallunk ma a rádióban. Pillangó-effektus vonósnégyesre hangszerelve.
Tovább...


Ebéd a dobozból, avagy a csomagolás művészete

Az egészséges étkezésnek Japánban nagy kultusza van.
A bento, vagy ahogyan még említik, o-bento csomagok kis doboza a több fogásból összeállított ebédet tartalmazza, mindenből egy keveset: legtöbbször főtt rizst, amelyet gyakran gombócokká, háromszöggé vagy szív alakúra formáznak; egy kis húst vagy halszeletet, esetleg tofut; többféle zöldséget, savanyúságot, zöldsalátát; pár szem gyümölcsöt és néha apró desszertet is adva mellé. A végeredmény egy vidám, gyakran színpompás kavalkád. A mutatós bento csomag a japán háziasszony dicsősége. A gyerekeknek készült tízóraicsomagot a mamák már-már kötelező jelleggel feldíszítik: a főtt rizsből mosolygó napocskát mintáznak, a virsliből polipot, rákot, a sajtot és a húst vagy a tofut pedig vidám figurás sütikiszúróval „formázzák”.
Tovább...


Dalok, mesék, filmek Halloweenre

Rengeteg filmben megjelenik a Halloween ünnepe. Kicsiknek és nagyobbaknak szóló Halloweenes történetek a borzongás éjszakájára. Válasszon mindenki vérmérséklete szerint!
Tovább...


Mindenszentek vagy Halloween?

A www.gyakorolj.hu kínálata az ünnepek menüponttal bővült. Most a közelgő Mindenszentek és Halloween ünnepéhez kapcsolódó írásokat olvashatunk. Megtudhatjuk, honnan származik az ünnep, hazánkban és a környező és nem környező országokban hogyan emlékeznek meg az emberek halottaikról. Megismerkedhetünk a halloweeni szokásokkal, dekorációkkal, különleges halloween partys édességekkel.
Tovább...


Természet csodái

Titokzatos világító tengeri élőlényekről és egyéb különleges teremtményekről olvashatunk ebben a blogban.
Tovább...Ingyenes e-tananyag

A Műszaki Kiadó tankönyveihez kapcsolódó e-tananyagokat ingyenesen kapják azok a pedagógusok, akik az adott tankönyvet legalább osztálynyi mennyiségben rendelik, és az alábbi linken található igénylőívet kitöltik.
Tovább...Szereted a rejtvényeket?

Rengeteg online rejtvény, fejtörő található az oldalon. Válogathatunk kedvünkre vetélkedőkhöz, fejlesztő órákhoz vagy csak önmagunk szórakoztatásához.
Tovább...Milán bemutatja saját állatos könyvét

Úgy kezdődött, hogy készíteni kellett "egy választott állatról lapozós kis könyvet! (ha lehet, ne legyen kutya vagy macska, mert azt sokan fogják választani....de lehet! - Vadállat is lehet, de akár dinó is! -Amihez a gyereknek kedve van!) Divatos szóval lapbook-nak hívják."
A fantasztikus végeredmény pedig az alábbi videón látható. Köszönöm Szakady Katalinnak a jó ötletet, és a videót!

Tovább...


HÓDítsd meg a biteket

Dr. Valentina Dagiene litván professzor által életre keltett verseny, mely a nemzetközi Kenguruhoz hasonló célokkal rendelkezik, de nem a matematika, hanem az informatika területén. A verseny célja, hogy rövid, gyorsan (kb. 3 perc alatt) megérthető és megoldható feladatokkal keltse fel az érdeklődést az informatika iránt.
Tovább...


Mese nyomtatható kifestővel

Hallgassátok meg együtt a legszebb meséket, nyomtassátok ki hozzá a színezőket, és lepjétek meg vele a családot!
Tovább...További oldalak
1   2   3   4   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   

...
Copyright © Gyakorolj.hu