Oktatóprogramok
évfolyam szerint:

tantárgy szerint:


További oldalak
1   2   3   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   

Freerice - ingyenrizs

A FreeRice nevezetű program segít mindenkinek tökéletesíteni a nyelvtudást, miközben jótékonykodhatunk ingyen. Játék formájában gyűjt adományokat a világ legszegényebb országainak számára, hogy csillapíthassák az éhezést. Az oldal szponzorok, hirdetők segítségével szedi össze a pénzt, amelyet élelmiszervásárlásra fordítanak.
Tovább...


Vesd bele magad!

A Vesd Bele Magad! programban a kisiskolás gyerekek vetőmagot kapnak, hogy azt otthon, a saját konyhakertben elvessék, majd a terméket a család felhasználja, elfogyassza. A gazdálkodásra nevelő kezdeményezést tavaly indította el a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA), az idén február 10-ig várják az általános iskolák jelentkezését a programra.
Tovább...


Matematika - egész szám tört része

Ez a 10 feladatból álló sorozat az egész számok tört részének kiszámítását gyakoroltatja.




Tovább...


Valentin nap az iskolában

Levelet kapni jó, még akkor is, ha ma már az elektronikus levelezés a divat. Régi iskolámban hagyománya volt a Valentin napi postának. Először is volt egy kiszuperált, fából készült választási urna, amit egy kis festékkel és néhány szivecskével előléptettünk Valentin napi postaládának.
Tovább...


Tanórán kívüli közlekedésbiztonsági diákoktatás

A Magyar Autóklub felvállalta az általános iskolák diákjainak a közlekedésbiztonságra való nevelésének lehetőségét, tanórán kívüli oktatási formában. Ennek a célnak az érdekében 1999-ben Újpesten (1043 Budapest, Berda József u. 15.) létrehozott egy Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkot.
Tovább...


Szombaton ismét vár a Fizika Napja

Az érdeklődők változatos előadásokon keresztül ismerkedhetnek meg a Szegeden folytatott, sokrétű fizikai kutató- és fejlesztőmunkával. A látványos bemutatókkal, kipróbálható kísérletekkel és kvízjátékkal gazdagított programra az SZTE Dóm téri, nagyszabású felújításon átesett fizikus épületszárnyában kerül sor január 28-án 9-14 óra között. Az egyetemi képzések iránt érdeklődőket a szervezők felvételi és tanulmányi információkkal is várják.
Tovább...


EU játékok és kvízkérdések

Az EU gyermekjogi honlapja HOZZÁTOK, gyerekekhez és tizenévesekhez szól! Nevezz be valamelyik játékba, nézd meg a rajzfilmeket, videókat és ismerd meg jogaidat!
Megnézem...


Vigyázz a madárra!

Könnyű madarakat védni: etetni, itatni, odúkkal segíteni az idős fákkal is tarkított kertvárosi vagy falusi környezetben, ahol amúgy is nagy számban vannak jelen, de mit lehet tenni egy panel- vagy társasház, irodaépület emeletén - akár csak egy ablakpárkánnyi területen?
Tovább...


Hozzányúlni kötelező!

Hozzányúlni kötelező! A január 21-én nyíló új természettudományi kiállításon és interaktív technikai játszóházban mindent ki lehet próbálni. Pécs új kiállítóhelyén a Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpont-Laborban játszva, szórakozva lehet tanulni.
Megnézem...


Biztonságos internethasználat

Elkészült a biztonságos internetezést oktató tananyag 3. része. Manapság sok veszély fenyegeti a gyanútlan internetezőket, főleg ha még tapasztalatlan gyerekekről van szó. A témának igen nagy irodalma található az Interneten, de a gyerekek számára megfogalmazott rövid, pontos tanácsok csak elvétve akadnak köztük.
Megnézem...


Pingvinek kamerán keresztül

Kényelmesen nézhetünk a fotelból is cukker pingvineket. Egy webkamerának köszönhetően immár bárki távolról is megfigyelheti a Szegedi Vadaspark a szárazföldön csetlő-botló, a vízben pedig villámgyorsan úszó pápaszemes pingvinjeinek életét.
Megnézem...


Internetről gyerekeknek/1.rész

Sokat beszélünk arról, hogy gond van a fiatalok internetezési szokásaival, tájékozatlanok, hogy mire és hogyan kell használni korunk nagy vívmányát az Internetet.
Beszélünk róla, de a gyerekek számára érthető, értelmes leírást tartalmazó weboldalt nem találtam.
Megnézem...


Készíts saját képregényt!

Az oldalon regisztráció után nekikezdhetünk saját képregényünk elkészítéséhez. Hátterek, alakok közül válogathatunk, szövegbuborékokat helyezhetünk el. Munkánkat elmenthetjük, sőt akár el is küldhetjük ismerőseinknek.
Megnézem...


Vadvilág élő közvetítésben

Tekintse meg a Dél-Afrikai Botswanai Nemzeti Park szafarijának vadjait.
Tovább...






Kémiai energiával hajtott járművek

A játékkal az elektrokémiai kísérletek elvégzése mellett 21 különböző modell építhető meg: töltőállomás, taxi, kamion, sportautó, légtornász, kanyargó autó (break), kalapács, körhinta, terepjáró (SUV), szélkerék, helikopter, óriáskerék, propelleres repülőgép, motorbicikli, földmunkagép, forgószínpad, balerina, radarállomás, rizsőrlő, hátsó propelleres repülőgép, versenyautó és remeterák.

Megvásárolható...


Szilveszteri ötletek

Konfetti rakétaPohárjelölő


Luca nap Nyíregyházán

Együtt ünnepelte a Luca napot a nyíregyházi nyugdíjas klub és a Vécsey Károly Általános Iskola 2.b és 4.c osztályos tanulói. Az együtt töltött kellemes percekről olvashatunk és láthatunk videófelvételt. Köszönet érte Szakady Katalinnak.
Tovább...


Üstökös érkezik

Negyvenegy évnyi szünet után sikerült ismét napsúroló üstököst felfedezni a földfelszínről, az égitest december 15-én éri el napközelpontját. Hazánkból akkor láthatjátok, ha túléli napközelségét, és látványos égitestté fejlődik.
Tovább...

További oldalak
1   2   3   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   





...
Copyright © Gyakorolj.hu