Oktatóprogramok
évfolyam szerint:

tantárgy szerint:


További oldalak
1   2   3   4   5   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   

Korszerű pedagógiai módszerek és IKT eszközök alkalmazása az eTwinning program keretében

A 30 órás képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az eTwinning nemzetközi projektet és annak pedagógiai, módszertani és technológiai alkalmazási lehetőségeit az oktatási intézményekben.
Tovább...Logo versenyfeladatok

Idén is lesz Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny. A régebbi versenyek feladatai letölthetők innen.A versenykiírás itt található...


Ünnepi forgatókönyvek

Sok-sok ünnepi forgatókönyv található ezen a weboldalon.Tovább...


Mi az a flipbook?

Gyerekkorunkban készítettünk mozgófilmet úgy, hogy egymás után rajzoltunk üres lapokra, és megpörgettük a lapokat. Ott életre kelt egy mozgás. Végülis nem más ez, mint egy animáció. Mozgóképek. Azt a látszatot kelti, hogy folytonos a mozgás.
Megnézem...


Kísérletek nélkül fájdalmas tanítani


Teljes video letölthető...


Madárbarát kert

Elkészült és letölthető a Madárbarát kert program új, ötrészes Power Point előadása. A honlapról szabadon letölthető, projektorral vetíthető előadásokat madártani szakismerettel nem rendelkező pedagógusok is tudják használni, mert az egyes témákhoz sok oldalnyi honlap oldal is kapcsolódik, ahol minden szükséges háttér információ elérhető.
Tovább...


Lurkó bolygó

Ezen az oldalon található, minden színező és játék ingyen letölthető, és szabadon felhasználható. Az oldalt azzal a céllal hozták létre, hogy segítségére legyen a szülőknek abban, hogy gyermekük hasznosan töltse szabadidejét.
Tovább...


Csernik Szende székely lábbábos

Az én csóré lábacskámat megcsípte a csihány, s azóta es vakarózik, s addig-addig, míg mára felhúztam a bábukat lábaimra Mókára és Tréfára, hogy ne viszkessenek annyira, hanem járják el a székelynép jóízű mesécskéit.


Matematika oktatóprogram

Kósa János diplomamunkaként készítette a letölthető matematika oktatóprogramot. Köszönjük, hogy megosztja velünk.

Letöltés...


Kezdődik az iskola - dekorációs ötletekTanévnyitó műsorok forgatókönyvei

Kezdődik az iskola...
Néhány hely, ahol tanévnyitóhoz forgatókönyvet, ötletet találhattok:
8-10 éves gyerekekkel
Nagyobb gyerekekkel
Versek
Kovács Márta tanévnyitója
Pataki István forgatókönyve


Bátor könyv – az első közösségi média-alapú mese

A cselekmény fonalát D. Tóth Kriszta indította el. Neki köszönhetjük Csepp figuráját, az ő fejében született meg Dani, Zsófi, Anna, Tomi és az egész család története, és ő az, aki a történet útját mindvégig figyelemmel kíséri és egyengeti.
A történet azóta minden csütörtökön újabb résszel bővül, minden héten más-más híresség írja tovább. A folytatás irányáról, a mesehősök sorsáról azonban nem az írók, hanem a Bátor Könyv olvasói döntenek, a szerzők kezét az ő szavazataik irányítják.
Tovább...


Iskola régen és ma - Sulihistória

Mikor keltek a régi diákok? Hinnéd, hogy hajnali háromkor? Mi volt a házi feladat a reformkorban?Mi az a plajbász, penna, kalamáris? Mit tanultak a diákok Mátyás király korában? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ a Magyar Rádió hanganyagában.
Tovább...


Országos tanulmányi versenyek 2011-2012.

A honlap jobb oldalán találhatóak az idevonatkozó dokumentumok linkjei.
Tovább...


Országismeretető

Főként a csatlakozás után egyre több igény merült fel arra nézve, hogy szükség lenne egy mindenki által hozzáférhető olyan adatbázisra, amely az alapvető adatokon kívül kulturális, művészeti, történelmi, gazdasági bepillantást nyújt az egyes tagországok életébe.
Tovább...


Tengerparti foglalkozás neked és a gyerekeknek

Homok, kagylók és kavicsok nagyszerű időtöltést jelenthetnek az egész család számára, akár a tengerparton, akár otthon.
Tovább...Sebestyén Márta dalai

Sebestyén Márta hazánk legismertebb énekese. Több mint 30 éve folyamatosan szerepel a világ minden táján. Ez a honlap régi és aktuális munkáit, terveit mutatja be. Néhány dal ingyenesen is letölthető, hallgatható.
Tovább...


Magyar diák nyerte a kémiai diákolimpiát

Első helyeztt lett Sályi Gergő, az ELTE Apáczai Csere János Gimnázium tanulója az ankarai Nemzetközi Kémiai Diákolimpián. A 10. osztályos fiúnak kémiából idén ez az ötödik aranyérme: az Irinyi János Országos Kémiaversenyen, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, a Szegedi Egyetem által szervezett VegyÉszTornán is első helyezést ért el, illetve a Kémia Éve kapcsán hirdetett televíziós Delta-vetélkedő győztes csapatának is tagja volt.
Tovább...


Még mindig Potter...

Úgy látszik, ma Harry Potter nap van.A 10 legjobb Harry Potter-jelenet

A héten mozikba kerülő Harry Potter és a halál ereklyéi 2. részével lezárult egy korszak a filmtörténelemben. 2001-től 2011-ig Harryvel együtt izgultuk végig első kviddicsmeccset és a Voldemort elleni harcokat, vele szipogtunk Dumbledore és Sirius halálakor. Íme 10 év 10 legjobb filmrészlete.
Tovább...
Az én kedvenc részem az, amikor az első részben a gyerekek megérkeznek a Roxfortba. Sajnos olyan részletet nem találtam, ahol ez szerepelne, viszont az alábbi videó 8. percénél kezdődik.


A GPS – áldás, vagy átok?

Kirándulásaink során találkozhatunk különböző állatok lábnyomaival. Ilyenkor mindenki kíváncsi, vajon milyen állat járhatott előttünk a felázott talajon?
Tovább...


Nyomozzunk - állatnyomok

Kirándulásaink során találkozhatunk különböző állatok lábnyomaival. Ilyenkor mindenki kíváncsi, vajon milyen állat járhatott előttünk a felázott talajon?
Tovább...


Elindult a hétmérföldes portál

2011. június 28-án útjára indul a 7mérföldes portál a www.7merfoldes.hu címen! A portál célja, hogy mind az oktatásban, mind a mindennapi életben könnyen, gyorsan – és nem utolsósorban – szórakoztató formában nyújtson információkat a Magyarország történelmi, természeti és kulturális értékeiről.
Tovább...

További oldalak
1   2   3   4   5   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   

...
Copyright © Gyakorolj.hu