Csak ajánlani tudom!

Irány a Börzsöny!

Öregerdő turistaház


    Halottak napja, Halloween


Vissza az ünnepekhez...

Mindenszentek vagy Halloween? 1. rész

Mindenszentek és halottak napja november 1-2-a, a halottakra való emlékezés ünnepe.Az 1. századtól kezdődően november elsejét szentelte az egyház a halottak emlékére. A sorozat első részében a magyar és az angol szokásokkal ismerkedhetünk meg. Majd a többi részben megismerkedhetünk más népek szokásaival, végül pedig ötleteket kaphatunk ahhoz, hogyan készülhetünk fel az ünnepre.
Tovább...


Mindenszentek vagy Halloween? 2. rész

Mexikóban október 31-én indul és egészen november 2-ig tart a fiesta, azaz a Los Dias de Muertos, amelynek során az elhunytakat vidám ünnepségek sorozatával, étellel, itallal, virágokkal, füstölőkkel és más ajándékokkal várják vissza a család otthonába.
Tovább...


Mindenszentek vagy Halloween? 3. rész

A japánok nem novemberben emlékeznek meg halottaikról, hanem július 13-15-én ill. agusztus 13-15- én (régióktól függően).Ez a buddhista hagyomány az Obon vagy Bon, amit már több mint 500 éve tartanak meg minden évben.
Tovább...


Mindenszentek vagy Halloween? 4. rész

Romániában minden évben nagyszámú turistát várnak október 31.-re a hírhedt brani Drakula-kastélyba. Az ünnepségek betetőzéseként álarcosbált rendeznek és a részvevők stílszerűen denevérbarlangban töltik az éjszakát.
Tovább...


Kreatív ötletek Halloweenre

A Halloween ünnepe hozzánk is begyűrűzött. Ma egy átlagos Los Angelesi Halloween a következő képen néz ki: a gyerekek Superman-nek, vagy nyuszinak öltözve a papa kíséretében egy kosárkával felszerelkezve körbejárják a szomszédságot trick or treat-et (trükk vagy fenyegetés) kiabálva begyűjtik a csokit. Egy tisztességes halloweenezőnek illik szellemnek, boszorkánynak, vámpírnak, fekete macskának vagy vérfarkasnak öltözni, de ma már inkább a farsangi jelmezek láthatóak az utcán.
Tovább...


Mesék, vetélkedők boszorkányokkal, szellemekkel

Az előző részekben szó volt az ünnep eredetéről, a hozzá tartozó szokásokról. A negyedik részben feldíszítettük otthonunkat, most pedig teremtsük meg verssel, mesével a Halloweenhez tartozó misztikus hangulatot!

Tovább...


Mi újság a médiában Halloweenkor?

Rengeteg filmben megjelenik a Halloween ünnepe. Kicsiknek és nagyobbaknak szóló Halloweenes történetek a borzongás éjszakájára. Válasszon mindenki vérmérséklete szerint!

Tovább...


Játsszunk!

Játékok Halloweenre.
Az Interneten a választék igen nagy. Igyekeztem a kevésbé véresek közül válogatni.

Tovább...


Halloween kamaszokkal. Kell ez nekünk?

Igen.
Hogy hogyan lett nálunk Halloween, az tényleg a véletlenek és a 'miért ne?" beszélgetések sorozata. Nem volt tervezve, nem volt hosszas rákészülés, de aztán mégis így jött össze és mondhatom, hogy szerencsére. Remek éjszaka volt.

Tovább...


Színező
Kivágó
Halloweenes szélforgó
Halloween világító szellemek
Mozgatható múmia
Denevér
Denevér üdítősdobozból
Halloweeni finomság
Pókos szalvétagyűrű