5 gyors tipp, hogyan maradjunk aktívakAmikor otthon ragadunk, könnyen el tudunk kényelmesedni az egész napos üléstől. Akár otthonról dolgozunk, vagy csak sok időt töltünk a számítógép előtt, néha nehéz aktívnak és egészségesnek maradni. Szerencsére vannak olyan dolgok, amelyek könnyedén beépíthetők a napi rutinba, hogy javítsunk a közérzetünkön, és az általános egészségi állapotunkon.

Ha rendszeresen tölt időt online szerencsejátékokkal, akkor valószínűleg egy-egy alkalommal Ön is órákat tölt a számítógép előtt. Van, hogy belemerülünk a játékba, és nem tudunk elszakadni a számítógéptől. Vannak azonban kitűnő módszerek arra, hogy aktívak maradjunk, és ne maradjon el, hogy időről időre felálljunk kicsit a székünkből.1. Készítsen akciótervetHa a napi rutin során órákat tölt a számítógép előtt, nehéz lehet aktívnak maradni. Ha azonban előre elkészít egy jól átgondolt tervet, és betartja azt, akkor az egész könnyebb lesz, mint amire valaha számított.

Könnyen akár napi nyolc órát is eltölthetünk olyan szerencsejáték oldalon, mint például az online kaszinó. Ennek eredményeként észrevétlenül nyolc órát töltünk szinte mozgás nélkül a székünkhöz ‘ragadva’ - leszámítva, hogy mondjuk elszaladunk a mosdóba. Ha azonban előre betervezi, mikor fog szünetet tartani és valamilyen aktív tevékenységet végezni, az drámai módon segíthet.

Az aktív élet első lépése, hogy a napi rutin részévé váljon. Így például ebéd előttre beiktathat egy 30 perces sétát kezdésnek. Igazán nem okoz túl sok változást a napi rutinban, de egy kicsit átmozgatja tagjait - és az ebéd is jobban fog esni.

2. Találja meg motivációjátHa nem vagyunk kellően motiváltak, akkor az otthoni aktív életmód fenntartása komoly kihívást jelenthet. Rengeteg ember kezd el például a párja vagy barátja unszolására edzeni. Lehet, hogy elindul a dolog, de addig nem fog szívből jönni, amíg nem találja meg saját motivációját.

Szóval, első lépésként ki kell derítenie, hogy mi az ön személyes motivációja az aktív élethez. Le akarja dobni azt a plusz 5 kilót, vagy be akarja magának bizonyítani, hogy képes lefutni 5 km-t? Lehet az bármi, a lényeg, hogy legyen meg az a bizonyos hajtóerő.

Sokan azt gondolják, hogy az aktív és egészséges életmód esetében (is) a kezdet a legnehezebb, de nem feltétlenül így van. A legnehezebb rész csak az indulás után jön: aktívnak maradni. A következetesség kulcsfontosságú, de ez is a legnagyobb akadály egyben.

Bárki lehet motivált egy napra, s mondjuk elmegy futni egyet. Viszont nem mindenki tudja ezt következetesen betartani, és a napi rutin részévé tenni. Ennek oka az, hogy nincs megfelelő motivációjuk.

Tehát találja meg saját hajtóerejét, és az aktív életmód sokkal könnyebben fog társulni hozzá.

3. Mozgás egész napAz egészséges élet része, hogy megtanuljuk, hogyan lehetünk egész nap aktívak. Ha egész nap aktív marad, azzal növeli az anyagcseréjét és javítja az életminőségét. Ennek következetes betartása azonban nehéz.

Az egész napos aktív életmód elsajátításának legfontosabb része, hogy felismerje a nap azon pontjait, amikor inaktív. Például, ha pókerezik, akkor minden bizonnyal lesz egy pillanat, amikor kinyújtóztatja a karját. Ha ezen kapja magát, akkor próbálja ki, hogy elvégez 10 fekvőtámaszt vagy 30 felülést.

Ha megragadja és aktívvá formálja ezeket a perceket, amikor egyébként nem mozogna semmit, máris javított az egészségén. A legtöbb ember órákat pazarol el naponta valós tartalom nélkül, de Ön kihasználhatja ezt az időt. Nem kell itt hatalmas dolgokra gondolni, de minden apró mozgássor nagyon hasznos tud lenni.

4. Találja meg, amiben örömét leliKomoly problémát jelent sokaknál, hogy azért nem tudnak aktívak maradni, mert olyan tevékenységeket választanak, amelyet nem élveznek igazán. Ha utálja a futást, akkor semmiképp ne az legyen az elsődleges testmozgás. Találjon valamit, amiben örömét leli.

Számtalan különböző mozgásforma érhető el bárki számára. Futhat, úszhat, biciklizhet, edzhet súlyokkal, ugrókötéllel és még sok minden mással. A hagyományos edzések helyett próbálkozhat csapatsportokkal is.

Tehát keresse meg azt, amiben igazán örömét leli, és azt tegye az első helyre. Emellett persze érdemes kísérletezni más sportokkal is, ha kedvet érez magában. Ha talál valamit, amit élvez, az lesz a legnagyobb ösztönzés az edzéshez.5. Aludjon elegetBár alvás közben nem fog sportolni, ez mégis nagyon fontos kiegészítője az edzéseknek. Alvás közben újjászületik a test, és lehetővé teszi, hogy pihenjen mindenünk. Ha nem alszik eleget, a teste nem fog készen állni a következő edzésre.

Ha nem kapja meg a test a szükséges alvást, akkor nem fogja tudni hozni az elvárt teljesítményt, nehezére eshet a sport. Ezenkívül elillanhat az edzés megkezdéséhez szükséges motiváció. Tehát, aludjon, hogy egész nap aktív maradhasson.

Aktívnak maradni reggeltől estig?Online játékosként aktívnak maradni komoly kihívást jelenthet. Sultés Szilvia szerint azonban ez lehetséges. Szilvia projektmenedzserként dolgozik a szerencsejáték-iparban. A hosszú munkaidő ellenére meg tudja őrizni fittségét, mert mindig szakít időt a kedvenc kültéri edzéseire.

Az aktív és egészséges életmód elsajátítása néha lehetetlen feladatnak tűnhet. Ha azonban megfelelő motivációval vagyunk felvértezve, és tudjuk, hogyan kezdjünk bele, akkor minden sokkal egyszerűbb lesz. Észrevétlenül, pár hét után a napi rutinunk részévé válik, és mi egészségesebbek leszünk, mint valaha.