Játékosok, akik jókor voltak jó helyen

Egy sikeres csapatban nem csak a legjobb játékosok kapnak díjakat, így akadnak olyan játékosok, akik komoly erőfeszítések nélkül is trófeákat nyernek. Tehát nézzünk olyan játékosokat, akik jókor voltak jó helyen.

Tom Starke: 2012-18 Bayern München, 12 meccs-15 trófea

A Bayern München korábbi kapusa ennek a kategóriának az egyértelmű királya, hiszen a Münchenben eltöltött 6 év alatt kevesebb mérkőzésen lépett pályára, mint ahány trófeát bezsebelt a csapattal. A játékos 2010-től 2012-ig a Hoffenheim csapatában volt kezdőkapus a Bundesligába, innen igazolta le a Bayern München, ahol egy szezonban 3 meccs volt a legtöbb, amin pályára lépett. A sikerek azonban nem maradtak el a karrierjéből: 6-szoros Bundesliga győztes, 3-szoros Német kupa győztes és nem utolsó sorban 2012/13-as szezonban a Bajnokok Ligája győzelem is összejött neki. Starke végül 2018-ban Bajorországból vonult vissza, és habár pályára nem sokszor került, de a vitrinje biztosan nem maradt üres.Douglas: 2014-16 Barcelona, 8 meccs-5 trófea

A brazil játékosnak nem jött össze az a bravúr, hogy több trófeát nyerjen, mint ahányszor a pályára lépett, de a 8 mérkőzés alatt gyűjtött 5 trófea is szép teljesítmény. A brazil utánpótlás válogatottban is bőven szerepet kapó Douglas a Sao Paulo csapatából került a katalánokhoz, ahol két év alatt mindössze 3 La Liga meccs és 5 Copa del Rey találkozó jutott neki. Ez a két év azonban elég volt ahhoz, hogy két bajnoki címet, két kupát és egy klubvilágbajnokságot is nyerjen a csapattal. Végül a Sporting Gijón csapatába igazolt 2016-ban, ahol több lehetőséget kapott, jelenleg pedig a Besiktas csapatában játszik a 29 éves játékos.

Patrick McCaw: 2017-19 Golden State Warriors, Toronto Raptors, zsinórban 3 bajnoki cím

Az NBA-ban már az is óriási szó, ha egy játékos egy egész karrier alatt összehoz 3 aranygyűrűt, minden idők egyik legjobb játékosának Lebron Jamesnek ennyi van jelenleg. McCaw azonban a tipikus példája, annak, ha valaki jókor van jó helyen, hiszen az utóbbi 3 évben (ráadásul 3 éve tart az NBA karrierje) mindig a bajnokcsapat keretében találkozhattunk vele. 2017-ben a 38. helyen draftolták a játékost, aki az év végén bajnok lett a Golden State Warriors-szal majd a következő évben megvédték a címüket. Ezután jött a váltás a 2019-es szezonban, amikor is egy kis clevelandi kitérő után januárban a Toronto Raptors csapatához került, akik az év végén megnyerték az első bajnoki címüket. És miért is igaz McCaw-ra, hogy jókor volt jó helyen? A kosaras az első bajnoki címénél töltötte a legtöbb időt a pályán, ekkor 12,2 percet átlagolt, ez se számít soknak, de 2018-ban 2,7 perc, 2019-ben pedig 4,4 perc jutott neki a playoffban, tehát éppenhogy a pályára került ezekben a bajnokcsapatokban. A játékos jelenleg is a Toronto csapatában játszik, nagy kérdés, hogy megszakad-e a sorozat, vagy meglesz a negyedik gyűrű is?

Sikeres játékosok meccseire fogadni is lehet. A magyar MightyTips oldalán sok érdekességet olvashatsz a sportfogadással kapcsolatban. A Skrill a világ egyik legelterjedtebb online fizetési rendszere, a MightyTips pedig összegyűjtötte, hogy mely sportfogadás oldalak használják ezt a rendszert.