Az 5 legfontosabb tanulság ingatlankeresésről, gyerekeknek

A magyar oktatási rendszer messze nem tökéletes. Erről nem is nagyon érdemes írni, ez csupán egy tény, amit el kell fogadni. Egy gyermek fejlődéséhez azonban nemcsak az iskolában szerzett tapasztalatok, hanem az otthon kapott tudás is nagyban hozzájárul. Ebben a cikkben összeszedtünk 5 hasznos tudásmorzsát, ami a jövő generációinak is érdekes lehet.1. Kezdjük a legelején

Minden gyerek a saját ütemében tanul, de ha biztosak akarunk lenni abban, hogy meg is jegyzik, amit elmondunk nekik, érdemes az alapoktól kezdeni. Az ingatlanpiac esetében ez például a különböző ház típusok lehetnek. Kertes házak, lakások, panelházak és így tovább. A különböző ház típusok jellemző elhelyezkedése is fontos, hol vannak inkább lakások és hol kertes házak. Ez egy nagyon jó alapozás és akár kisebb gyerekeknél is működhet, valamint nyelvtanulásra is ideális.

2. Fogalmak

A lakáspiaccal kapcsolatban van pár alapvető, megkerülhetetlen fogalom, amit mindenkinek érdemes tudnia. Ezek lehetnek a lakások tulajaival, használóival kapcsolatos szavak, mint például a bérlő, főbérlő, tulajdonos, fejlesztő, ingatlanos, stb. Lehetnek azonban ennél egyszerűbb dolgok is, például a kiadó és az eladó lakások közti különbség.3. Ne erőltessünk mindent, egyszerre

Mint az összes tudást, az ingatlanokkal kapcsolatos információkat is érdemes fokozatosan, lépésről lépésre átadni. Az eddig leírtak persze nem túlságosan komplikált fogalmak, de ha a tényleges ingatlanpiacról akarjuk tanítani gyermekeinket, ne felejtsük el, hogy a gazdasággal kell kezdenünk! Elengedhetetlen, hogy olyan koncepciókkal, mint a kínálat, a kereslet, a hitel és hasonlók tisztában legyenek.

4. Próbáljuk meg kiaknázni a technológia előnyeit

Nagyon sok modern taneszköz jelent meg az utóbbi években, ami könnyebbé teszi a tanulást. Oktató videók, játékok, cikkek és egyéb erőforrások tömegesen állnak rendelkezésre. Ne legyünk restek megtanulni kezelni egy szoftvert vagy játszani egy játékot, hiszen ezekkel örömtelivé tehetjük gyermekeink számára a tanulást!

5. Ne felejtsük el tanításainkat

A mai ingatlanpiaci környezetben a fiatalok túlnyomó többsége nem is remélheti, hogy saját háza legyen. Ha elhatároztuk, hogy felkészítjük gyermekünket a lakáskeresés fáradalmaira és képesek is vagyunk belefektetni ezt az energiát, akkor a legkevesebb, amit tehetünk, hogy segítünk nekik, amikor élesben is megpróbálják. Nyissunk nekik egy lekötött betétszámlát, vagy fektessünk be számukra valamit hosszú távon, hogy amikor szükségük van rá, tudjanak valamilyen ingatlant bérelni, vagy vásárolni!

Reméljük pár apró tanácsot sikerül magukévá tenniük ebből a cikkből, és gyermekeik már nem lesznek olyan elveszettek a lakáspiacon, mint mi voltunk.