Csak ajánlani tudom!

Irány a Börzsöny!

Öregerdő turistaház


Diákok játékai

Űrszimulátor
Ikariam
Klánháború

Alkalmazói
Szövegszerkesztés
Verseny
Verseny/2

    Informatika        1   3


Ismerőseim az ismerősöm ismerősei?

A kicsit nyakatekert cím mögött több fontos kérdés is megbújik. Biztos lehetek abban, hogy a mobiltelefonszámom és az e-mailcímem, amelyet az ismerősöm valamilyen netes alkalmazásban láthat rólam, az csak számára elérhető? S vajon a múlt héten letiltott Évi honnan tudta meg, hogy letiltottam?
Tovább...


A YouTube története, érdekességek

Az alapítók 2005 februárjában regisztrálták a YouTube.com domaint és kezdték meg a munkát. A munka 2005. április 23-án érte el a célját, amikor feltöltötték a legelső videot. Még ugyanezen év májusában megkezdte a működést a YouTube béta verziója. A portál sikere már az első évben megmutatkozott: 2005-ös év végére naponta 8 millió videot néztek meg a látogatók.
2006. júliusban ez a szám 100 milióra növekedett, és a felhasználók 65000 videot töltöttek fel egy nap alatt. A nagy fejlődésre más vállalatok is felfigyeltek. Ennek köszönhető, hogy a Google 1,65 milliárd dollárt sem sajnálva felvásárolta a YouTube-ot.
Tovább...


A sírból hozza vissza a kiszenvedett PC-ket a Jolicloud

Gyors, meglepően sokat tud és teljesen új dimenzióba helyezi a szekrény mélyén porosodó régi PC-inket a Jolicloud. A netes szolgáltatásokra támaszkodó operációs rendszernek vannak szépséghibái, de nagyon hatékony és tényleg képes életet lehetni a kivénhedt számítógépekbe.
A kétezres évek elején a számítógép nagy beruházásból, fontos értéktárgyból, a jövő jeléből rövid életű fogyasztási cikké vált. Az egyéves gépen már látjuk - és takargatjuk - a kopásokat, a második év végén elkezdünk gondolkodni arról, hogyan cserélhetnénk le a masinát. Egy négy-, öt- vagy hatéves gépet pedig hajlamosak vagyunk menthetetlen, kidobásra ítélt roncsnak tartani. Ezekből a gépekből előbb tartalék válik, majd próbálunk neki valami hasznosnak tűnő célt találni - hiszen milyen jó is, egy helyen lesznek a fotóink, filmjeink, tartja a virágot - végül lemondunk róluk, és be se kapcsoljuk többé.
Tovább...


Személykeresőt indított a Google Japánban

Dícséretre méltó reakcióidővel hozott létre az internetes óriás egy személykereső honlapot katasztrófa át- és túlélőinek.
A személykereső egyszerre szolgál üzenőfalként és jegyzékként. A szeretteiktől elszakítottak vagy távollévők tehát azt is tudják jelezni, hogy pontosan hol és milyen állapotban vannak. A rendszer és egyszerű felépítése már egyéb olyan katasztrófák során is bizonyította hasznosságát, ahol az emberek nem tudtak közvetlenül kapcsolatba lépni egymással. A rendszert először a Haiti földrengés során alkalmazták.
Tovább...Visszapillantós monitor
Egy második, 7 colos (17,8 cm)miniképernyő, ami leginkább visszapillantóra hasonlít.
(tovább...)Biztonságos Internet
Útmutató az Internet biztonságos használatához
(tovább...)


Kerülj a térképre!
Cseh Lászlóval kerülhetnek térképre a magyar diákok
(tovább...)


Tengernyi újdonság a Google Földben
(tovább...)