Hévízi wellness hotel? Irány a Hotel Palace****!

Hévíz, Hotel Palace****, hévízi gyógykúra


Az őszi hideg közeledtével felerősödhetnek a reumatikus panaszaink, illetve más krónikus betegségek tünetei is erőteljesebben jelentkezhetnek. Hévízre sokan járnak feltöltődni, pihenni, relaxálni. Hévíz nagyon közkedvelt, hiszen itt található az Európában is egyedülálló, természetes tőzegmedrű, meleg gyógyvízű tó, amely sok beteget meggyógyított már.

Télen, jólesik elmerülni a gőzölgő vízben, hiszen kellemesen ellazítja az izmokat, de ez a víz kiválóan alkalmas a reumatikus és mozgásszervi panaszok tüneteinek csökkentésére, illetve a nőgyógyászati betegséggel küzdők is gyakorta meglátogatják a tavat. Ha ellátogat Hévízre, akkor a Hotel Palace**** is kellemes kikapcsolódást ígér, és mindenképpen érdemes a gyógyító kúráit is igénybe venni, hiszen a szálloda által nyújtott komplex kezelések is sokat segíthetnek a hideg időben fellángoló mozgásszervi betegségek okozta panaszok csökkentésében, megszüntetésében.

Tradicionális hévízi kezelések- gyógymasszázs

A hévízi kezelések során igénybe lehet venni a különféle masszázsok mellett, a gyógymasszázst, az iszappakolást, a hidroterápiát, az elektroterápiát és az orvos által előírt terápiákat. A gyógymasszázs relaxációs hatása vitathatatlan. Emellett számos más, jótékony hatása is van. A masszázs csökkenti a stresszt és növeli az energiaszintet. A masszás segít a megfeszült izmok ellazításában, növeli a rugalmasságot és kiemelt szerepe van a fájdalom csökkentésében. Az izomzat ellazításával a vérkeringés is fokozódik. A rendszeresen igénybe vett masszázs még az immunrendszer erősítésében is aktívan részt vesz.

Hévízi gyógykúra

A gyógykúra elsősorban a mozgásszervi megbetegedésben szenvedő személyeknek javasolható. Milyen betegségek esetén vehető igénybe a kezelés? Csontritkulás, krónikus nőgyógyászati betegségek, kopásos, gerinc, vagy ízületi megbetegedések idült szakaszában, sérülés vagy mozgásszervi műtét utókezelése esetén, de hatásos lehet lágyrész reuma, másodlagos ízületi betegségek, krónikus, perifériás, az idegrendszerhez kapcsolódó panaszok, továbbá ízületi operációk elő –és utókezelése és porckorongműtétek utókezelése esetén.

A gyógytorna előnyei

A gyógytorna egyik előnye, a fájdalom csökkentése és a testtartás javítása. Nem utolsó sorban a szakképzett gyógytornász által javasolt tornagyakorlatokat otthon is el lehet végezni, ezáltal folyamatosan edzésben tartjuk az izmokat, így a fájdalom nem csak csökkenhet, de akár meg is szűnhet. A gyógytorna főleg az olyan betegségekben szenvedőknek javasolt, akik a munkájukból adódóan sokat ülnek számítógép előtt, de a gyógytorna alkalmas sportsérülések kezelésére és a műtétek utáni rehabilitációra is.

Gyógypakolások

Mára már bebizonyosodott, hogy a különféle pakolásoknak számtalan előnye létezik. A Hotel Palace****-ban az iszappakolást alkalmazó kúra során a Hévízi-tó tőzegmedréből kinyert iszapot alkalmazzák gyógyító célokra. Az iszappakolás elsősorban a krónikus mozgásszervi és a nőgyógyászati betegségeket kezeli eredményesen. A kezelések sorában megtalálható a fluorpakolás, amely a csontokra, az izmokra és az ízületekre van kedvező hatással. A kénpakolás is nagyon kedvelt, hiszen nem csupán fájdalmat csillapít, de gyulladást is csökkent. A ritex pakolás hatására ellazulnak az izmok és fokozódik a keringés, míg a PCP pakolás hűsíti a gyulladt testrészt, de a gyulladást is minimalizálja.

Az elektroterápia is kedvelt

A Hotel Palace**** elektroterápiát is alkalmaz betegségek gyógyítására, kezelésére. A galvánáram és hidroterápia kombinációja a végtagokra fejti ki jótékony hatását. Az ultrahanggal végzett szöveti mikromasszázzsal nem csak a meszes lerakódások, de az izomfeszülések is remekül kezelhetők. Az interferenciás kezelés sikeresen orvosolja az izomfájdalmakat, a gerincbántalmat és az ízületi ficamokat. A TENS kezelés krónikus betegségeknél alkalmazható fájdalomcsillapításra, míg a mágnesterápia legfőképpen izommerevség –és gyengeség esetén alaklmazható.